top of page
glade jenter
Kvinne i et felt

Organisasjon

Vårt arbeid startet 2002, og organisasjonen Network Ministry of India (Himalayas) ble grunnlagt i 2006. Godkjenningen tilsier at vi skal drive humanitært arbeid ved siden av evangeliseringen. 

 

Historikk

Den indiske organisasjonen ble godkjent i 2006, men arbeidet hadde startet flere år tidligere.

 

I 2002 begynte en ung pastor ved navn Suren å støtte to evangelister fra egne midler. Suren hadde en brann i hjertet for sitt folk, nepaleserne, men også for adibassene (inkludert santaler) som vi arbeider blant i dag. 
 

I 2012 – har samarbeidet vokst til 45 menigheter rundt Siliguri millionby i West Bengal, Nepal og Bhutan. Zoé Kirken har vært involvert fra starten. Zoé Gjenbruk ble etter hvert den største økonomiske bidragsyteren. Den første kirken ble bygget i Nepal i 2003, en liten bambuskirke i Beldangi flyktningeleir.

 

Menighetsbygging

Vi satser for det meste på innfødte arbeidere, og har nå 135 pastorer, evangelister og lærere i tjeneste. Vi har bygd 12 kirker i organisasjonen, og vært involvert i noen flere. Stadig nye blir døpt og lagt til menighetene. Høsten er kommet til Himalaya!
 

Skoler

Skoler for fattige barn ble tidlig lagt oss på hjertet, – å hjelpe de fattige til deres rett. Vi overtok ansvaret for flere private skoler som trengte vår hjelp, og vi har bygget flere nye på steder hvor det ikke fantes skole.

I dag driver vi 8 skoler i NMI, og vi støtter 3 andre, med til sammen over 1000 barn. Mange er de barna som har møtt en kjærlig Gud gjennom skolene, og har gitt det videre.

Skole er et av de beste våpen for å fordrive fattigdom. Vi har også 5 ”landsbyskoler” hvor barn og noen voksne får lese- og skriveopplæring gratis. En stor stab med vel kvalifiserte lærere er overgitt til å gi de fattige barna den beste undervisning og omsorg.

 

Faith in God

Vi har også kontakt med Lars Løver fra Zoé og hans indiske kone, Priscilla. De arbeider i samme område i India med evangelisering, menighetsbygging, barnehjem og skole gjennom sin organisasjon Faith in God.

Mor og barn

ØNSKER DU Å BIDRA?

Skjermbilde 2022-03-01 kl. 19.46.37.png
bottom of page